KARIBSKI ZAKLAD: RUM

NA DELAVNICI (Z VKLJUČENO DEGUSTACIJO 5 RAZLIČNIH RUMOV) SE BOSTE NAUČILI RAZLIKOVATI MED VRSTAMI RUMOV, SPOZNALI KLJUČNE NIANSE MED OKUSI IN POSTALI SAMOZAVESTNI PRI NAROČANJU ALI KUPOVANJU RUMOV!

Na steklenicah ruma lahko srečamo največ različnih oznak izmed vseh žganih pijač. Rum izdeluje okoli 50 držav in skupne regulative, kako se kaj označuje, preprosto ni. Po eni strani v rum industriji vlada čisti divji zahod, po drugi strani pa obstajajo enostavne metode, kako vse skupaj dešifrirati. Rum je v zadnjem času zelo v trendu, zato je tudi ponudba v gostinskih lokalih in bolje založenih trgovinah precej boljša, kot nekoč. Od belih rumov namenjenih, da svojo usodo zaključijo v koktejlu, pa do temnih rumov iz Jamajke, ki so ustvarjeni za počasno uživanje. Iz delavnice boste odšli opremljeni z znanjem, da nikoli več ne boste preplačali ruma in pa z nasveti, da bo vaša izkušnja uživanja ruma resnično vrhunska.

KDO VODI DELAVNICO?

ANDREJ COLARIČ

Organiziral in vodil že več kot 700 dogodkov na področju spoznavanja in okušanja kvalitetnih pijač. Sodeluje z bari, restavracijami in kulinaričnimi mediji. Strastni ljubitelj vrhunskih rumov iz vseh koncev sveta. Imetnik priznanega certifikata WSET – žgane pijače (2. stopnja).

CERTIFIKATI

KAKŠEN JE PROGRAM DELAVNICE?

 

  • Degustacija 5 vrhunskih rumov različnih stilov in iz različnih držav
  • Kratka zgodovina ruma in zakaj smo Evropejci tako močno vplivali na to pijačo
  • Sladkorni trs – druga najbolj priljubljena trava na svetu
  • Katere vrste ruma poznamo?
  • 7 nasvetov za optimalno uživanje ruma in ostalih žganih pijač
  • Izjemno enostavna razlaga, kako nastanejo naši najljubši rumi
  • Kako pomembno je zorjenje rumov in koliko odstotkov vsako leto gre v “nebesa”
  • Spoznamo 5 koktejlov na osnovi ruma, ki bodo navdušili v vseh letnih časih

ZAKAJ JE TA DELAVNICA DOBRA IDEJA?

  • Pridobivanje resnično uporabnega znanja o rumih
  • V naših kozarcih in grlih bo 5 skrbno izbranih rumov iz različnih koncev Karibskega otočja
  • Pridobiš znanje, kako poskrbeti za optimalno izkušnjo uživanja v rumu
  • Strokovno podkovan predavatelj z mednarodnimi certifikati
  • Sproščeno vzdušje v družbi ostalih ljubiteljev rumov
  • Triki in nasveti, kje in kako preverite, kaj lahko pri rumu pričakujete
  • S pomočjo interaktivnega degustacijskega lista vsak udeleženec izve, kakšne rume preferira

KAJ PRAVIJO PRETEKLI UDELEŽENCI?

Z možem sva prišla precej ravnodušna do ruma, odšla pa kot velika oboževalca te pijače. Odlična delavnica z ravno pravim razmerjem med teorijo in prakso! Od delavnice naprej je kakovosten rum stalnica v najinem domačem baru.

229345167_10222926409542310_7699386575732079162_n

Hana K.

Bil sem že na Andrejevi delavnici o žganicah in sem pričakoval zanimivo ter uporabno delavnico. Sam že kar dobro poznam rum, vendar moram reči, da sem vseeno izvedel številne “fun facte” in uporabne reči, ki mi bodo vedno pomagale izbrati pravi rum zame.

Marko

Marko L.

Bom kratek. Ravno prav vsega, od teorije do praktičnih primerov. Verjetno edina delavnica o rumu, ki jo boste potrebovali v življenju. 

Jernej

Jernej S.

POGOSTA VPRAŠANJA (FAQ)

Koliko časa traja delavnica?
Delavnica traja 2-3h, vedno pa si vzamemo čas, da odgovorimo na vsa morebitna vprašanja.

Kje delavnica poteka?
Delavnica poteka na Dvoru Jezeršek v sklopu kulinarične akademije (približno 1x mesečno). Možno pa jo je tudi zakupiti za zaključeno skupino, podjetje, festival, …

Kakšne rume degustiramo in koliko jih je?
Poskusimo 5 različnih rumov, ki prihajajo iz različnih koncev Karibov in sodijo v svetovni vrh po kvaliteti. Vsakega natočimo 0.2 – 0.3 dcl, kar je ravno prav, da ga dodobra spoznamo, vseeno pa lahko varno pripeljemo domov.

Ali na koncu delavnice prejmem kakšno potrdilo?
Seveda, vsak udeleženec, ki zaključi delavnico prejme potrdilo o udeležbi.