Predprijava na tečaj žganjekuhe
REZERVIRAJTE SI DATUM: 12. april 2025
Spodaj se predprijavite in obvestili vas bomo, ko se uradne prijave odprejo in vam poslali promo kodo za popust.
Predprijave niso obvezujoče.


REZERVIRAJTE SI DATUM: 12. april 2025
Spodaj se predprijavite in obvestili vas bomo, ko se uradne prijave odprejo in vam poslali promo kodo za popust.
Predprijave niso obvezujoče.
Pridruži se celovitemu tečaju domače žganjekuhe, kjer se bomo naučili najboljših praks pri domači žganjekuhi. Raziskali bomo zgodovino in sodobne trende destilacije v Sloveniji in po svetu.
Spoznali bomo ključno opremo, ki jo potrebujemo za uspešno destilacijo in odkrili preverjene trike za optimalno pripravo fermentacije in končnih destilatov.
Teoretični del bomo obogatili z degustacijo 10 različnih žganj, kjer bomo spoznali primere dobre in slabe prakse. Skupaj bomo V ŽIVO izvedli vse korake destilacije ter destilat na koncu tudi ustrezno redčili na pitno jakost.
Tečaj je zasnovan tako, da pomaga začetnikom, ki se domače žganjekuhe šele lotevate in tistim bolj izkušenim, ki želite svoj proces nadgraditi in izboljšati.
Klemen Bizjak iz destilarne Laske je eden najbolj renomiranih predstavnikov slovenske žganjekuhe, saj so njegova žganja prava poslastica za ljubitelje in so prejela številna zlata priznanja na domačih in tujih tekmovanjih.
Je tudi predsednik in ustanovitelj “Društva ljubiteljev domače žganjekuhe Slovenije”, ki si redno pomaga in izmenjuje mnenja v okviru Facebook skupine “Žganjekuha”.
Pohvali se tudi s certifikatom Spirit Academy professional in opravljenim tečajem za degustatorja alkoholnih pijač pri Esadu Šabanoviču.
Več let je bil v komisiji ocenjevanja gina in brinjevca na festivalu GIN BRIN ter član komisije na 2. mednarodnem ocenjevanju žganja Slovenija 2024.
Po novem pa vodi tudi pogovorne podcaste “The Kotel cast”.
Tekoče zadeve v okviru organizacije in izvedbe najrazličnejših dogodkov, tečajev in delavnic skrbijo za dvigovanje kulture pitja alkoholnih pijač. Za sabo imamo več kot 700 izvedenih dogodkov in več tisoč zadovoljnih udeležencev. Specializirani za pivo, žganice in koktejle.
NOV TERMINI DELAVNIC: Razpisani so novi datumi za kulinarične delavnice v marcu 2025 (termini se hitro polnijo)!
Na voljo sem tudi na WhatsAppu!