VRHUNSKO ŽGANJE

NA DELAVNICI (Z VKLJUČENO DEGUSTACIJO 5 RAZLIČNIH ŽGANIH PIJAČ) BOSTE OSVOJILI KLJUČNO ZNANJE, DA BOSTE LAHKO SAMOZAVESTNO NAROČILI SVOJO NASLEDNJO ŽGANO PIJAČO IN USTVARILI PERFEKTEN DOMAČI BAR!

Če ste že kdaj stali pred policami žganih pijač in poskušali izbrati tisto pravo steklenico, potem veste kako strašljivo je obsežen svet žganih pijač. Kakšna je razlika med viskijem in bourbonom? Sta tekila in mezcal ista stvar? Ali je napisana letnica staranja na rumu sploh pomembna? Glavne velesile med žganicami so: brandy, viski, konjak, tekila in rum. In prav vse bomo obdelali na delavnici, ter tako zajeli res širok spekter znanja in uporabnih informacij. Seveda pa ne bomo govorili pred praznimi kozarci, pač pa bomo na realnih primerih okusili 5 svetovnih specialitet.

KDO VODI DELAVNICO?

ANDREJ COLARIČ

Organiziral in vodil že več kot 700 dogodkov na področju spoznavanja in okušanja kvalitetnih pijač. Sodeluje z bari, restavracijami in kulinaričnimi mediji. Strastni ljubitelj vrhunskih žganic iz vseh koncev sveta. Imetnik priznanega certifikata WSET – žgane pijače (2. stopnja).

CERTIFIKATI

KAKŠEN JE PROGRAM DELAVNICE?

 

 • Degustacija 5 vrhunskih žganic iz različnih držav
 • Spoznamo ključne reči o naslednjih pijačah: brandy, tekila, viski, rum, konjak
 • Zakaj je tekila mnogo več, kot le megleni spomin iz študentskih časov
 • Končno razjasnimo, kaj pomeni da je vsaj konjak brandy, ni pa vsak brandy konjak
 • Izvemo, kdaj bodo azijski viskiji prehiteli škotske (So jih že?)
 • Konjak in strogi Francozi – kako dobiti največ konjaka za vaš denar
 • Rum in pirati – mit ali resnica? + Kako smo Evropejci vplivalo na to pijačo bolj kot kdorkoli, čeprav se praktično ne proizvaja pri nas
 • 7 nasvetov za optimalno uživanje žganih pijač
 • Izjemno enostavna razlaga, kako nastanejo naše najljubše žgane pijače
 • Kako pomembno je zorjenje žganih pijač in koliko odstotkov vsako leto gre v “nebesa”

ZAKAJ JE TA DELAVNICA DOBRA IDEJA?

 • Pridobivanje resnično uporabnega znanja o žganih pijačah
 • V naših kozarcih in grlih bo 5 skrbno izbranih žganic iz različnih koncev sveta
 • Pridobiš znanje, kako poskrbeti za optimalno izkušnjo uživanja v žganih pijačah
 • Strokovno podkovan predavatelj z mednarodnimi certifikati
 • Sproščeno vzdušje v družbi ostalih ljubiteljev žganic
 • S pomočjo interaktivnega degustacijskega lista vsak udeleženec izve, katere žganice preferira (pripravite se na presenečenja!)

KAJ PRAVIJO PRETEKLI UDELEŽENCI?

Andrej nam je pripravil res izvrstno popotovanje med različnimi postajami žganih pijač. Tako pijače, kot Andrejevo predavanje z ravno pravšnjim prilivom humorja, človeka nikakor ne pustijo ravnodušnega. Vsekakor priporočam udeležbo!

279329881_10227205615544654_2856169477293705157_n

Dejan Ž.

Delavnica je bila super! Prijetno vzdušje, veliko zgoščenega znanja, degustacija in izmenjava mnenj (z občasnimi komičnimi vložki). Nisem več v zadregi, ko pogovor nanese na žganice. Delavnica mi je odprla obzorja in ne morem verjeti, kako omejen je bil moj pogled na žgane pijače. Odkril sem svoj okus in ga razvijam naprej.

miha

Miha M.

Na delavnici sem se zaljubila v tekilo in potem nekako nisem mogla več razmišljati o ničemer drugem (smeh). Všeč mi je bilo, da se razbije marsikateri mit o žganicah, ki ga poslušamo celo življenje. Se veselim delavnice posvečene izključno tekilam!

anita

Anita M.

POGOSTA VPRAŠANJA (FAQ)

Koliko časa traja delavnica?
Delavnica traja 2-3h, vedno pa si vzamemo čas, da odgovorimo na vsa morebitna vprašanja.

Kje delavnica poteka?
Delavnica poteka na Dvoru Jezeršek v sklopu kulinarične akademije (približno 1x mesečno). Možno pa jo je tudi zakupiti za zaključeno skupino, podjetje, festival, …

Kakšne rume degustiramo in koliko jih je?
Poskusimo 5 različnih žganih pijač, ki prihajajo iz različnih koncev sveta in sodijo v svetovni vrh po kvaliteti. Vsake natočimo 0.2 – 0.3 dcl, kar je ravno prav, da jo dodobra spoznamo, vseeno pa lahko varno pripeljemo domov.

Ali na koncu delavnice prejmem kakšno potrdilo?
Seveda, vsak udeleženec, ki zaključi delavnico prejme priznanje in potrdilo o udeležbi.