KOKTEJLI: UMETNOST V KOZARCU (priprava in degustacija)

NA DELAVNICI (Z VKLJUČENO DEGUSTACIJO 5 RAZLIČNIH KOKTEJLOV) SE BOSTE NAUČILI KLJUČNE TEHNIKE PRIPRAVE KOKTEJLOV, KI BODO Z MINIMALNO OPREME NAVDUŠILI VAS IN VAŠE PRIJATELJE!

Koktejli so že stoletja naši sopotniki v kozarcih. Skozi zgodovino so nastajali novi in novi, od katerih je večina verjetno celo že pozabljena. Nekaj pa je takih, ki kljubujejo času in ostajajo z nami, to pa se skoraj zagotovo ne bo nikoli spremenilo. Priprava koktejla v teoriji ni zahtevna. Ko pa govorimo o odličnih koktejlih, je zadeva seveda nekoliko zahtevnejša. Tam pa je že potrebno poznati nekaj pravil in tehnik s čimer boste poskrbeli, da bo vaš koktejl točno tak, kot mora biti. Skozi delavnico spoznamo ključne tehnike (build, shake, stir) priprave koktejlov in skupaj se lotimo mešanja čudovitih kreacij s katerimi bomo napolnili kozarce in duše. 

KDO VODI DELAVNICO?

ANDREJ COLARIČ
Andrej že od leta 2013 skrbi za izobraževanje ljubiteljev alkoholnih pijač. Skozi organizacijo dogodkov, delavnic in degustacij je že marsikoga prepričal, da je kvaliteta mnogo bolj pomembna kot kvantiteta.
 
Začel je na področju piva, saj je kot prvi Slovenec postal imetnik izjemno cenjenega ameriškega certifikata Certified Cicerone®, kmalu zatem pa še soavtor slovenske knjige o pivu – Pivo, Pijača doživetja.
 
Organiziral in vodil že več kot 700 dogodkov na področju spoznavanja in okušanja kvalitetnih pijač. Sodeluje z bari, restavracijami in kulinaričnimi mediji.
 
Strastni ljubitelj vrhunskih žganic in koktejlov iz vseh koncev sveta. Imetnik priznanega certifikata WSET – žgane pijače in koktejli (2. stopnja).
CERTIFIKATI

KAKŠEN JE PROGRAM DELAVNICE?

  • “Learn by doing” koncept, vsak udeleženec sam pripravi koktejl 
  • Degustacija 5 vrhunskih koktejl klasik in kakšno presenečenje
  • Kratka zgodovina koktejlov in pestrega dogajanja 
  • Različne tehnike priprave koktejlov in kdaj izbrati katero
  • Kakšne vrste koktejlov poznamo?
  • Kaj pomeni “twist” in kdaj ter kako ga je smiselno izpeljati
  • Triki in nasveti za čim bolj enostavno pripravo z minimalno količino opreme
  • Recepti za koktejle in spreminjanje receptur

ZAKAJ JE TA DELAVNICA DOBRA IDEJA?

  • Pridobivanje resnično uporabnega znanja o koktejlih
  • V naših kozarcih in grlih bo 5 skrbno izbranih koktejlov
  • Pridobiš znanje, kako poskrbeti za optimalno pripravo različnih tipov koktejlov
  • Strokovno podkovan predavatelj z mednarodnimi certifikati
  • Sproščeno vzdušje v družbi ostalih ljubiteljev koktejlov

KAJ PRAVIJO PRETEKLI UDELEŽENCI?

Na delavnici mi je bilo všeč, da smo se najprej lotili klasičnih koktejlov in se pri pripravi le-teh naučili bistvenih pravil in trikov za uspešno pripravo koktejlov doma. Se že veselim!

gabrijela

Gabrijela B.

Koktejli so se mi vedno zdeli nekaj preveč kompleksnega, kjer potrebuješ preveč sestavin in opreme. Z Andrejevo pomočjo pa sem se v manj kot treh urah naučil vsega, kar sem potreboval, da se samozavestno lotim priprave kar sam.

gasper

Gašper Ž.

Ena najbolj zabavnih in prijetnih delavnic v mojem življenju. Obljubim, da ne pretiravam. Vsega ravno prav in že samo zaradi Espresso Martinija se splača udeležiti delavnice.

matej

Matej K.

POGOSTA VPRAŠANJA (FAQ)

Koliko časa traja delavnica?
Delavnica traja 2-3h, vedno pa si vzamemo čas, da odgovorimo na vsa morebitna vprašanja.

Kje delavnica poteka?
Delavnica poteka na Dvoru Jezeršek v sklopu kulinarične akademije (približno 1x mesečno). Možno pa jo je tudi zakupiti za zaključeno skupino, podjetje, festival, …

Kakšne koktejle degustiramo in koliko jih je?
Poskusimo 5 različnih koktejlov, ki ima vsak svoj karakter. Espreso Martini, Old Fashioned, Margerita, … ostali pa naj ostanejo presenečenje. Koktejli so v degustacijskih količinah, tako da jih lahko več poskusimo.

Ali na koncu delavnice prejmem kakšno potrdilo?
Seveda, vsak udeleženec, ki zaključi delavnico prejme potrdilo o udeležbi.

KONTAKT

 

O TEKOČIH ZADEVAH

Ob najljubši pijači v vašem kozarcu in v dobri družbi je svet drugačen – boljši. Nastal je portal TEKOČE ZADEVE, ki združuje vsebino o vrhunskih pijačah iz vsega sveta ter ponuja zanimive dogodke, delavnice in degustacije, kjer teorijo spravimo v prijetno prakso.

VELIKI KULINARIČNI IZLET (17. maj 2025) - Obiščemo vrhunsko sirarno, destilarno in pivovarno! Promo koda "tekocezadeve" prinese 9€ popusta!

X