PIRČKI IN SIRČKI (degustacija piva in sirov)
ODKRIJTE ENO NAJBOLJ PODCENJENIH KOMBINACIJ V KULINARIKI! NA MIZO POSTAVIMO IZJEMNE SLOVENSKE SIRE, KI OB ODLIČNIH BUTIČNIH PIVIH ŠE DODATNO ZAŽIVIJO. NEPOZABNE KOMBINACIJE ZAGOTOVLJENE!
Ko ima večina ljudi pred sabo narezan kvalitetni sir, se že ozre po prostoru in z očesom začne iskati najbližjo buteljko rdečega vina. Vino je seveda super opcija. Zagotovo pa ni edina. Skozi delavnico vsem udeležencem približamo to izjemno kombinacijo, saj tudi zapriseženi vinski strokovnjaki večkrat priznavajo, da je pivo zaradi svojih značilnosti precej bolje opremljeno, da spremlja najrazličnejše sire.
KDO VODI DELAVNICO?
ANDREJ COLARIČ
Organiziral in vodil že več kot 700 dogodkov na področju spoznavanja in okušanja kvalitetnih pijač. Predavatelj na številnih delavnicah in tečajih o poznavanju piva ter pivovarstva – sodeluje s pivovarnami, bari, restavracijami in kulinaričnimi mediji. Strastni domači pivovar, ki je v zadnjih desetih letih naučil variti pivo že več kot 3.000 Slovencev in Slovenk. Imetnik svetovno priznanega certifikata Certified Cicerone ® in soavtor moderne slovenske knjige o pivu, PIVO – PIJAČA DOŽIVETJA.
CERTIFIKATI
KAKŠEN JE PROGRAM DELAVNICE?
- Degustacija šestih izjemnih craft piv izpod rok izkušenih pivovarskih mojstrov
- Degustacija šestih skrbno izbranih slovenskih sirov, ki ob pravem pivu še dodatno zaživijo
- Predstavitev osnovnih zakonitosti kombiniranja piva in hrane
- Uporabni nasveti in zanimiva dejstva o 3. najbolj konzumirani pijači na svetu
- Spoznavanje senzoričnih lastnosti piva s pomočjo enostavnega degustacijskega lista
ZAKAJ JE TA DELAVNICA DOBRA IDEJA?
- Pridobivanje resnično uporabnega znanja kombiniranje hrane in piva
- V naših kozarcih in grlih bo skrbno izbrano vrhunsko pivo
- Izjemni siri iz različnih koncev Slovenije
- Strokovno podkovan predavatelj z mednarodnimi certifikati
- Sproščeno vzdušje v družbi ostalih ljubiteljev piva
KAJ PRAVIJO PRETEKLI UDELEŽENCI?
Kombinacije sira in piva se brez težav kosajo s tistimi “klasičnimi”, kjer se siru pridruži vino. Delavnica je super izhodišče za malo drugačne družabne večere z iskanjem novih prijateljstev med različnimi pirčki in sirčki.
Denis B.
Na delavnici sem dobil svoj nov najljubši sir in pivo. Moj hladilnik nikoli več ne bo brez 12-mesecev zorjene gavde in porterja.
Matjaž R.
Velikokrat razmišljam, kaj bi lahko ponudila svojim gostom, ko pridejo na obisk. Sedaj imam v repertoarju tudi pirčke & sirčke. Enostavno za pripravo, ampak vsekakor dodana vrednost.
Maja H.
POGOSTA VPRAŠANJA (FAQ)
Koliko časa traja delavnica?
Delavnica traja cca 2h, vedno pa si vzamemo čas, da odgovorimo na vsa morebitna vprašanja.
Kje delavnica poteka?
Delavnica je na voljo izključno za zaključene skupine, tako da je prostor izvedbe stvar dogovora.
Kakšno pivo degustiramo in koliko ga je?
Pivo je prilagojeno sezoni (letni čas) in skrbno izbrano, da poskusimo čim širši nabor. V kozarce natočimo 6 raznolikih piv po 1 – 1,5 dcl, kar je ravno prav, da ga dodobra spoznamo, še vedno pa lahko varno pripeljemo domov.
Kaj pa siri?
Sodelujemo z vrhunskimi lokalnimi sirarji s pomočjo katerih pripravimo prekrasen nabor zanimivih sirov iz različnih koncev Slovenije.