Kulinarični izlet 2025: Okusi, ki jih ne boste pozabili!

Ste pripravljeni na pravo kulinarično pustolovščino, kjer se združijo odlična hrana, vrhunske pijače in nepozabna doživetja? Če imate radi lokalne okuse in cenite skrbno izbrane sestavine ter rokodelsko spretnost, potem tega izleta ne smete zamuditi!

V soboto, 17. maja 2025, vas vabimo na celodnevno gurmansko raziskovanje, kjer bomo obiskali tri izjemne destinacije – tradicionalno sirarno, destilarno  z izjemno viljamovko in inovativno butično pivovarno. Ta izlet ni le priložnost za pokušino vrhunskih izdelkov, temveč tudi za vpogled v zakulisne zgodbe in strastne ljudi, ki ustvarjajo nepozabne okuse po katerih vsi hrepenimo.

Kulinarični zemljevid in urnik za 17. maj 2025

V sklopu izleta bomo obiskali tri glavne postojanke, na vsaki izmed njih pa bomo seveda degustirali kar ponujajo in se z njihovimi mojstri pogovorili, kako jim uspeva iz dneva v dan ponujati dobrote, ki navdušujejo celo Slovenijo in širše.

Obiskali bomo vrhunsko sirarno, butično pivovarno in prekrasno domačijo, kjer imajo odlično destilarno.

Sirarna Podpečan

Naša prva postojanka nas bo popeljala v osrčje Štajerske, kjer stoji ena najboljših sirarn v regiji – pravi raj za ljubitelje pristnih mlečnih dobrot. Če vaš zajtrk ni bil dovolj obilen, brez skrbi – tu bomo poskrbeli, da se dan začne tako, kot se spodobi!

Na kmetiji, ki že več kot 120 let deluje v popolnem sožitju z naravo, živi okoli 80 krav, ki skrbno prispevajo mleko za njihove vrhunske sire. Njihove dobrote slovijo po izjemni kakovosti, saj vsak kos sira nosi v sebi zgodbo tradicije, potrpežljivega zorenja in ljubezni do pravega rokodelskega pristopa.

Ob degustaciji bomo preizkusili paleto njihovih najboljših sirov – od mladih in kremastih do zorjenih s kompleksnimi aromami. A to še ni vse! Gospa Martina že namiguje, da nas bo na mizi pričakalo še kaj zanimivega. Kaj točno? Pustimo se presenetiti, a zagotovo nas čaka cela plošča okusnih reči, ki bodo odlično dopolnile sirni izbor.

Se že veselimo prvega grižljaja!

Domačija in destilarna Firbas

Po sirarski razvajanjih nas bo pot vodila v Prlekijo, na domačijo Firbas – pravo zakladnico pristnih okusov in gostoljubja.

Ta družinska kmetija, ki s ponosom ohranja tradicijo že več generacij, slovi po izvrstni domači hrani in eni najboljših viljamovk v Sloveniji.

Ob prihodu nas bo najprej pozdravila očarljiva pokrajina, nato pa vonj po pristnih prekmurskih dobrotah, ki se bodo že pridno pripravljale v kuhinji za našo prekmursko malico. In seveda, brez prekmurske gibanice ne gre!

A preden se preveč sprostimo, nas čaka še nekaj posebnega – degustacija žganega eliksirja, ki ga na domačiji pridelujejo iz skrbno izbranih domačih viljamovk. Ta sadni destilat, ki ga marsikdo šteje med najboljše v Sloveniji, nas bo očaral s svojim bogatim vonjem, žametnim okusom in prijetno toplino.

Pivovarna Bevog

Po kratki vožnji iz Prlekije nas čaka še skok čez mejo in grand finale našega kulinaričnega izleta! Pivovarski zaključek, ki bo zagotovo navdušil! Obiščemo eno najboljših craft pivovarn v celotni regiji, ki je sinonim za inovativnost, drznost in izjemne okuse.

Najprej se bomo podali med mogočne fermentorje, kjer nastajajo njihova slovita piva. Medtem ko bomo srkali zgodbe o njihovih procesih varjenja, bomo občudovali predanost, ki jo vlagajo v vsak požirek. Nato pa nas pot vodi v njihovo simpatično točilnico – pravo malo pivsko svetišče, kjer bomo v kozarce natočili najboljše, kar premore Bevog.

Degustacije verjetno ni treba posebej omenjati, kajne? No, na kratko – absolutno bo! Pripravi se na eksplozijo okusov, od osvežilnih lagerjev do drznih, hmeljno nabitih IPA-jev, ki vedno znova presenečajo.

Popoln zaključek dneva!

VELIKI KULINARIČNI IZLET (17. maj 2025) - Obiščemo vrhunsko sirarno, destilarno in pivovarno! Promo koda "tekocezadeve" prinese 9€ popusta!

X