Premierni “Pirčki & Sirčki” NAVDUŠILI v točilnici Loo-Blah-Nah

Včasih veš. Imaš nekakšen občutek, da bo dogodek ljudem zanimiv in bodo prišli. No, pri dogodku kombiniranja sira in piva nisem imel pojma. Verjetno se veliko ljudem sliši precej abstraktna ideja, kakšnemu vinarju celo grešna, ampak zdelo se mi je prav, da se potrudim in najdem čim boljše kombinacije piva in vrhunskih evropskih sirov. 

Ponedeljek je lahko kul.

Ponedeljek je bil res čudovit, saj z odličnimi siri in craft pivom pač imaš težko slab dan. Do zadnjega kotička smo napolnili pivovarno Loo-Blah-Nah oziroma njihovo točilnico. Ljubitelji dobre hrane in pijače so v veliki večini dobri ljudje. Prostor je bil hitro poln dobre energije in kaj kmalu je zadišalo po zorjenih sirih in svežih hmeljih iz kozarcev.

V manjših skupinah so udeleženci okušali sire iz vseh koncev Evrope, zraven pa smo postregli pisano druščino okusnih pirčkov. Trije so bili iz pivovarne, kjer smo se nahajali, kar je bilo seveda skoraj nujno, glede na to da smo bili le nekaj metrov od fermentorjev, kjer kvasovke poskrbijo, da nastane pivo. Malce seveda pomaga tudi pivovar. Ostali trije pa so bili mednarodni dragulji, ki so resnični presežki znotraj svojih stilov. 

Zorjena gavda in porter s slano karamelo

S pomočjo degustacijskih listov se je hitro potrdilo dejstvo, da so okusi različni. Praktično vse kombinacije so imele svoje navdušence, nekateri so prisegali na nekoliko blažje sire ob lahkotnih pivcih, spet drugim pa so bili bolj všeč težkokategorniki. Verjetno sta ravno 12 mesecev zorjena gavda in pa porter s slano karamelo nekoliko odstopala in skupaj gostom pričarala tisti magični okus, ki ga ljubitelji kulinarike iščemo.

Slovenski pirčki & sirčki?

Po končanem dogodku smo se seveda še malce zaklepetali ob kozarcu piva in ena ideja se je slišali pri vsaj treh mizah. Kaj pa če bi naslednjič imeli dogodek izključno s slovenskimi pirčki in sirčki? Moj odgovor pa lahko preverite s klikom na spodnjo sliko. 🙂

P.S. Ja, absolutna ja. Dobimo se 15. aprila ob 19h na istem mestu. Prijave in več informacij dobite preko spodnje povezave.