Izjemno okusen večer kombiniranja: BBQ in PIVO!

Že ko sem se pripeljal na lokacijo in zavohal dim ameriškega belega oreha so se mi začele cediti sline. Ko pa sem napolnil hladilnik še z izbranimi pivi, se je svet za kakšno sekundo ustavil. No, ni se nič ustavil, ampak imel sem prijeten občutek, da nas čaka najboljši pristni ameriški BBQ, ki ga lahko doživiš v Sloveniji, v hladilniku pa imamo najboljše, kar znajo slovenski pivovarji. 

Simon ve kaj dela

Približno 2 tedna pred dogodkom je Simon iz, ne boste uganili, Simon’s BBQ,  pripravil testno pojedino, da smo preverili kombinacije s pivi in našli še nekaj izboljšav za dan D.  Za sam dogodek kombiniranja BBQ in piva pa je vse skupaj spravil še nivo višje in vsi zbrani (dogodek je bil zopet pol do zadnjega kotička) smo bili deležni čudovitih dobrot, ki v večini izvirajo iz Teksasa in ostale domovine BBQ-ja.

Alabama piščanec, goveja lička, svinjska potrebušina … Noro dobro! Zraven smo seveda postregli čudovite pirčke, trije so priromali iz pivovarne Bevog, pridružila pa so se jim še piva iz pivovarn Stone, Kralj in Reset. Od Mexican lagerja z dobrimi 4% alkohola pa do Russian Imperial Stouta zorjenega v sodih, kjer je prej ležal bourbon. Pestro in okusno.

Lokalno je mnogo bolje, kot globalno

Kar nekaj zanimivosti smo se naučili tekom večera, sklepčno pa ugotovili, da so mnogokrat domači izdelki res najboljši. Ameriška hmeljna piva sem preprosto moral izključiti iz dogodka, saj kljub želji, da bi bil dogodek mešanica slovensko-ameriških dobrot, ta preprosto niso bila na dovolj kvalitetni ravni. Ne me narobe razumeti, Američani varijo vrhunska piva, vendar pa je očitno logistična pot do našega trga še vedno prezahtevna in pivo v tem času žal povsem izgubi na kvaliteti. Zatorej, pijmo lokalno, zagotovo bo bolj sveže, marsikdaj pa tudi bolje kot tuja konkurenca.